28 september 2017

Kennissessie 'Klaar voor de privacyverordening?'

AVG vervangt de EU-privacyrichtlijn

Datum: Donderdag 28 september 2017

Locatie: La Gro Advocaten, Prins Bernhardlaan 35, 2404 NE, Alphen aan den Rijn

Vanaf 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG vervangt de EU-privacyrichtlijn. De Wbp komt dan te vervallen, net als de nationale privacywetten van de andere EU-lidstaten.

De verwerking van persoonsgegevens leidt tot zorgplichten op het gebied van cybersecurity. De AVG breidt de verplichtingen verder uit en grijpt dieper in op de bedrijfsprocessen. De voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens gaf daarbij recent nog aan dat de huidige boetes kinderspel zijn vergeleken met de boetes die gaan gelden voor overtreding van de AVG. Organisaties moeten zich dus goed voorbereiden op deze verordening.

Daarom organiseert La Gro Advocaten op 28 september 2017 een kennissessie. Tijdens deze interactieve bijeenkomst zetten Benjamin Niemeijer en Nathalie van der Zande, de privacyspecialisten van La Gro Advocaten, uiteen wat er voor uw organisatie gaat veranderen. Van de deelnemers wordt een actieve deelname verwacht en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met de aanwezigen.

Programma:

15:00 uur Inloop

15:15 uur Interactieve sessie door Benjamin Niemeijer en Nathalie van der Zande, waarin wordt ingegaan op welke veranderingen en maatregelen nodig zijn voor de AVG. Wat verandert er nu echt?

16:45 uur Vragenrondje

17:00 uur Netwerkborrel

Wilt u ook goed voorbereid zijn op deze verordening? Meld u hier dan aan als deelnemer voor deze gratis kennissessie.

Aanmelden