28 juli 2018

Kennissessie Bedrijfsovername: Geeft u het stokje door of neemt u het stokje over?

Het is booming in het land van de bedrijfsovernames. Sinds het economisch beter gaat, worden meer en meer ondernemingen gekocht en verkocht. De kans is groot dat u er als ondernemer mee te maken krijgt. Of stel dat het tijd wordt dat u nadenkt over de overdracht van uw onderneming? Waar moet u dan op letten?

Daarom organiseren La Gro Advocaten en Nederhof & Partners op 22 november 2018 gezamenlijk een kennissessie om de meest voorkomende vragen op het gebied van bedrijfsovernames te beantwoorden.

Of u nu een bedrijf zoekt ter (strategische) overname, uw onderneming wenst te verkopen of opvolging zoekt voor uw (familie)vennootschap, vaak komen dezelfde vragen langs. Wat is de waarde van de onderneming en wat is een goede (ver)koopprijs? Welke partij is een geschikt target of geschikte koper? Hoe zet ik mijn onderneming in de etalage en hoe bereid ik mij voor op een succesvol verkooptraject? In deze kennissessie komen onder meer deze vragen aan bod.

Daarnaast gaan we in op de contractuele aangelegenheden die in de regel voorbij komen in het verkooptraject zoals de 'letter of intent', de geheimhoudingsovereenkomst, het Due Diligence-onderzoek en natuurlijk het koopcontract (SPA). Welke valkuilen moeten ontweken worden voor een succesvolle overname of verkoop en bij welke onderwerpen moet uitvoerig worden stilgestaan?

Programma

15:30 uur Ontvangst
15:45 uur Presentatie Nederhof & Partners (Mark Rog)
- Voorbereidingen koop/verkoop
- Economische waarde vs. koopprijs
[Pauze]
Presentatie La Gro Advocaten (Pieter van den Oord)
- Intentieovereenkomst, geheimhouding en Due Diligence
- Het koopcontract
17:15 uur Afronding, vragen en discussie
17:30 uur Netwerkborrel

Locatie
La Gro Advocaten
Prins Bernhardlaan 35
2404 NE ALPHEN AAN DEN RIJN

Aanmelden
La Gro Advocaten en Nederhof & Partners begeleiden zeer geregeld bedrijfsovernames. Graag delen zij hun praktijkervaring en tips en tricks met u tijdens deze bijeenkomst. Meld u aan als deelnemer voor deze kosteloze bijeenkomst via onderstaand formulier.

Aanmelden