Werken bij

Werken bij La Gro Advocaten is werken bij hét kantoor van het Groene Hart in een uitdagende, professionele omgeving. Wij voelen ons verbonden met het Groene Hart, met de mensen die er wonen en werken, en met de bedrijven. Wij hebben de no-nonsens mentaliteit die deze regio kenmerkt en willen onze cliënten de best mogelijke kwaliteit leveren in onze dienstverlening.

Bel, app of mail ons. Wij komen graag langs.

0172-503250
Meer contact

Samenwerkingsovereenkomst Erasmus School of Law

Sinds 2012 is La Gro Advocaten Official Partner van de Erasmus School of Law (ESL). De ESL is verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het partnerschap is gericht op samenwerking op het gebied van opleiding, kennisoverdracht, voorlichting en arbeidsmarktparticipatie. La Gro participeert in dat kader in het Double Degree Program ‘Toga aan de Maas’. Voor de beste studenten zijn er elk jaar vijfentwintig studieplaatsen in dit programma.


In anderhalf jaar tijd kunnen deze studenten twee volledige masteropleidingen volgen: de togamaster en een andere master uit het aanbod van ESL, waardoor zij een dubbele titel behalen. Samen vormen deze twee masters 'Toga aan de Maas'. Advocaten van La Gro geven voor deze opleiding masterclasses, die zijn gericht op de praktijk, aan de studenten en jaarlijks volgt een student de stage in het studieprogramma bij ons op kantoor. Daarnaast verzorgen hoogleraren en andere docenten van de ESL colleges voor de advocaten van La Gro.

Student-stagiairs - Spring in het diepe

Wanneer je in de masterfase van je universitaire rechtenstudie zit wordt het tijd om in de praktijk te ervaren of de advocatuur bij je past.

La Gro Advocaten biedt geregeld stageplaatsen aan, waarin je nauw wordt betrokken bij alle voorkomende zaken in onze advies- en procespraktijk. De studentstage duurt 6 tot 8 weken en je krijgt een vaste begeleider toegewezen. Afhankelijk van studierichting en universiteit, kan een studentstage studiepunten opleveren.

Lees via onderstaande button enkele stage-ervaringen op ons kantoor.


Lees meer

Advocaat-stagiairs - Een loopbaan in de advocatuur

Ben je aanbeland in de laatste fase van je rechtenstudie of heb je de felbegeerde titel zelfs al op zak, maak dan eens kennis met een werkgever die even ambitieus is als jijzelf. La Gro Advocaten biedt advocaat-stagiairs een brede opleiding, waarin je kennismaakt met alle aspecten van de advocatuur.

Als advocaat-stagiair ben je onderdeel van ons team en dat betekent kansen en verantwoordelijkheden. Je volgt de Beroepsopleiding Advocatuur en neemt deel aan interne kantoorcursussen en de interne opleidingssectie. Na het behalen van je stageverklaring bieden wij je de mogelijkheid om je verder te specialiseren. Wij hechten veel belang aan een goed evenwicht tussen opleiding en praktijkervaring, waardoor je je verzekert van een solide basis voor een loopbaan in de advocatuur.

Neem contact op

Solliciteren

Sollicitaties naar aanleiding van vacatures of open sollicitaties ontvangen wij graag uitsluitend per e-mail: werkenbij@lagrolaw.nl.

Wij bekijken alle reacties zorgvuldig en behandelen deze vertrouwelijk.
Er vindt een eerste selectie plaats op basis van achtergrond en motivatie. Qua achtergrond kijken wij naar de combinatie van afstudeerrichting, studieresultaten, relevante stage- of werkervaring en extra curriculum activiteiten.

Er zijn 3 gespreksrondes. Het eerste gesprek is met HR en mogelijk een van de bij de vacature betrokken advocaten. Het tweede gesprek vindt plaats met advocaten uit de sectie/van het kantoor waar de vacature open staat; voor stagiairs is dit in ieder geval met de beoogd patroon.

Een assessment kan onderdeel van de procedure zijn.
Als besloten wordt tot het aanbieden van een arbeidsovereenkomst, dan volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

Open sollicitatie

Ontwikkeling en specialisatie

La Gro Advocaten staat voor het leveren van kwaliteit en dat vraagt om specialisatie. Wij stimuleren advocaten zich te ontwikkelen tot specialisten op hun rechtsgebied. Wij vinden het delen van kennis en ervaring belangrijk voor een goede praktijkuitoefening. Regelmatig organiseren wij interne kantoorcursussen en wij vinden het ook vanzelfsprekend dat onze advocaat-medewerkers een specialisatie-opleiding volgen. Opleiding en specialisatie staan centraal in de ontwikkeling van onze advocaten.

Vacatures Student-stagiair

Heb je je universitaire rechtenstudie nog niet afgerond, maar zit je in de masterfase van je studie en wil je in de praktijk ervaren of de advocatuur bij je past? Wij bieden studentstages in de advies- en procespraktijk van onze kantoren in het Groene Hart, midden in de Randstad. Je leert wat de praktijk inhoudt en ervaart de werksfeer van La Gro Advocaten.

Lees meer

Nathalie van der Zande: "De no-nonsense mentaliteit, pragmatische aanpak, persoonlijk contact met cliënt(en) en de informele werksfeer spreken mij erg aan"

"Sinds mei 2016 werk ik bij La Gro Advocaten op de sectie Intellectuele Eigendomsrecht & ICT-recht. Ik houd mij voornamelijk bezig met zaken op het gebied van de intellectuele eigendom, variërend van merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, databankenrecht en contractenrecht. Van ICT-projecten tot privacy geschillen. Een ontzettend interessant rechtsgebied omdat het mede door de snelle technologische ontwikkelingen continu in beweging is en interessante vraagstukken ontstaan.

Bij La Gro Advocaten ben je werkzaam voor (inter)nationale ondernemingen; variërend van grote vennootschappen tot lokale ondernemers. Als beginnend advocaat draai je vanaf het begin volledig mee in de dagelijkse praktijk en ben je een volwaardig deelgenoot van de praktijkgroep. La Gro Advocaten kent geen verplichte sectiewissel, waardoor specialisatie in het gewenste rechtsgebied direct mogelijk is. De no-nonsense mentaliteit, pragmatische aanpak, persoonlijk contact met cliënt(en) en de informele werksfeer bij La Gro spreken mij erg aan."

Mathijs Arts: "Bij een middelgroot kantoor als La Gro zit je heel dicht op de zaak en de cliënt"

“Toen ik bij La Gro kwam werken werd mij meteen duidelijk dat je bij een middelgroot kantoor als La Gro heel dicht op de zaak en de cliënt zit. Je mag meteen mee naar gesprekken bij en met cliënten en ‘afkijken’ hoe de verantwoordelijke advocaat het aanpakt. Bovendien ben je betrokken bij het volledige dossier. Daardoor voel je je al heel snel echt advocaat. Voor je er erg in hebt, ben je dan ook met je dossier en je toga onder de arm op weg naar de rechtbank om zelfstandig een zaak te doen.

Daarnaast staat de mentaliteit mij erg aan. Er is een grote menselijke touch. Buiten kantooruren is er veel aandacht voor elkaar en je bouwt gemakkelijk goede banden met collega’s op. Wij zijn niet het kantoor van de wekelijkse vrijdagmiddagborrel, maar er zijn genoeg activiteiten: we gaan bijvoorbeeld elk jaar met een grote groep collega’s skiën, we houden een terugkerend voetbal- en tennistoernooi en met alle collega’s organiseren we elk jaar een bedrijfsuitje. Uiteraard wordt er ook zo nu en dan geborreld. Ik ben er in elk geval altijd bij!”

Ingeborg van Dongen: "De advocaat die overal een beetje verstand van heeft, kun je bij ons niet worden"

“Bij mijn sollicitatiegesprek had ik meteen een goed gevoel bij La Gro; inmiddels kan ik zeggen dat dit juist was. Er heerst geen formele hiërarchie, je kunt bij iedereen makkelijk binnenlopen om te sparren en er is oprechte interesse in de persoon. Ook inhoudelijk haal ik veel voldoening uit mijn werk. Je hebt al heel snel persoonlijk contact met cliënten. Het is mooi om te zien hoe je daadwerkelijk hulp kan bieden en dat het nooit bij een theoretisch vraagstuk blijft. Samen met de cliënt werk je aan de oplossing.

Het uitgangspunt bij La Gro is om je in de diepte te ontwikkelen op twee rechtsgebieden. De advocaat die overal een beetje verstand van heeft, kun je bij ons niet worden. Je bent behoorlijk vrij zelf je specialismen te kiezen. Mijn interesse ligt, naast arbeidsrecht, bij het ondernemings- en verbintenissenrecht. Op dat gebied komen andere aspecten aan bod dan in de arbeidsrechtpraktijk.”