Hot items

Inspelen op ontwikkelingen in uw wereld

De wereld om u heen verandert. Ook de wet- en regelgeving waarmee u te maken heeft. U kunt dus best een paar ervaren juridisch specialisten gebruiken. Gedreven en betrokken advocaten, die niet alleen een kei zijn in hun vakgebied. Maar die het ook een sport vinden om als eerste op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen in úw branche of sector. Die u – gevraagd en ongevraagd - wijzen op nieuwe kansen en mogelijkheden. Die eventuele knelpunten signaleren. En die helpen met nuchtere adviezen en praktische oplossingen.

Bij La Gro vindt u zulke advocaten. Want bij La Gro werken we niet alleen in vakteams - Arbeidsrecht, Contractenrecht, Ondernemingsrecht, Vastgoed en Overheid. Maar ook in multidisciplinaire ‘focusteams’. Elk team neemt een actueel thema, een hot item, voor haar rekening en biedt voor u een integrale oplossing. Zo spelen we effectief in op actuele ontwikkelingen in úw wereld.

Op dit moment zijn er zes focusteams actief.

Bel, app of mail ons. Wij komen graag langs.

0172-503250
Meer contact
Franchiserecht

Is mijn franchiseformule en overeenkomst toekomstproof?

Nederland telt zo'n 750 franchiseformules - detailhandel, horeca en dienstverleners - met 30.000 franchisezaken en 280.000 werknemers die tezamen goed zijn voor een jaaromzet van 31 miljard euro.

Meer over franchiserecht
Privacy: de algemene verordening gegevensbescherming (AVG 2018)

Aan welke verplichtingen moet uw organisatie voldoen?

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Meer over privacyrecht
TenderSecure - Succesvol aanbesteden

“Hoe voorkom ik een kort geding ná mijn aanbesteding?”

Als organisatie koopt u regelmatig in via aanbestedingen. Vaak zijn dat standaard aanbestedingen, maar soms komt er meer bij kijken: tijdsdruk, (grote) financiële belangen of politieke gevoeligheid. Hoe zorgt u ervoor dat uw aanbesteding juridisch waterdicht is? Zonder onaangename verrassingen achteraf, zoals een kort geding?

Meer over succesvol aanbesteden
Fosfaatrechten in de melkveehouderij

“Kan iemand mij vertellen wat de gevolgen zijn voor mijn bedrijf?”

Het stelsel van fosfaatrechten wordt naar verwachting op 1 januari 2018 ingevoerd. Vanaf die datum mag u alleen nog melkveefosfaat produceren als u daarvoor voldoende fosfaatrechten heeft. Hoeveel fosfaatrechten u precies toegekend krijgt, blijft voorlopig nog onduidelijk. Lastig, want u bent ondernemer. Dus eigenlijk wilt u nú weten waar u aan toe bent.

Meer over fosfaatrechten
Burgers die gemeenten overlast bezorgen

“Een handjevol inwoners legt zóveel beslag op mijn ambtenaren... dat moet toch anders kunnen?”

Burengeschillen die over de rug van de gemeente uitgespeeld worden en leiden tot veel handhavingsverzoeken en procedures. Het gezin dat steeds opnieuw voor ernstige overlast zorgt in hun buurt. Of de stroom met meer of minder onzinnige WOB-verzoeken die de afdeling JZ moet verwerken. U bent onevenredig veel tijd en energie kwijt aan een handjevol inwoners. En daar zit u niet op te wachten. Want u heeft als gemeentelijke organisatie genoeg taken en verantwoordelijkheden.

Meer over veeleisende burgers
Reisrecht

Hoe blijf ik op de hoogte van de complexe regelgeving in de reisbranche?

Ieder bedrijf dat actief is in de reisbranche heeft te maken met complexe regels, veelal afkomstig uit Europa. De Richtlijn Pakketreizen, de DBC-Verordening, de wet op de reisovereenkomst, de Code Reisaanbiedingen, ANVR Reisvoorwaarden: om er maar een paar te noemen. Wij helpen u graag door dit woud van regels. Wat voor vraag u als reisonderneming ook heeft, wij zorgen voor de juiste advocaat. Bovendien werken we nauw samen met onze collega’s van disciplines zoals Marktordening, Arbeidsrecht, Contractenrecht en Incasso. Geen overbodige luxe: vaak gaan de vragen van onze klanten over meerdere rechtsgebieden heen. En dat vinden wij alleen maar uitdagend!

Meer over reisrecht