12 juli 2017

Bedrijvengolfdag brengt € 17.500 op voor goede doelen

De Bedrijvengolfdag, die maandag 3 juli plaatsvond op Golfpark Wilnis, heeft ruim
€ 17.500 opgebracht voor twee goede doelen. Een bedrag van € 13.500 euro wordt besteed aan de organisatie van een uitgaansdag in Woerden voor 125 doofblinde mensen. Het resterende bedrag van € 4.000 wordt geschonken aan Weddesteyn ter ondersteuning van de aanschaf van een ‘Beleef-tv’.

“Met het golfevenement willen de deelnemende bedrijven en de organiserende Woerdense Rotaryclubs een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap”, vertelt Adriaan Norenburg van La Gro Advocaten. “Een kleine 20 teams van bedrijven uit onder meer Woerden, Linschoten, Zegveld en Wilnis streden tegen elkaar. Een eerste plek zat er voor La Gro niet in en werd uiteindelijk ingenomen door het team van Service Apotheek Woerden.”

Uitgaansdag voor doofblinden
Zaterdag 30 september zijn 125 doofblinde mensen met hun 125 persoonlijke begeleiders te gast bij de twee Woerdense Rotaryclubs in het gebouw van Ferm Werk voor een bijzondere uitgaansdag. Mensen met doofblindheid zijn sterk afhankelijk van de hulp van anderen en hebben minder sociale contacten. De Nederlandse Stichting voor Doofblinden wil doofblinde mensen uit hun isolement halen en onderlinge sociale contacten bevorderen. De Stichting doet dat onder meer door de organisatie van een DoofBlindenDag op locatie. Voor de organisatie en fondsenwerving van zo’n dag roept de Stichting altijd de hulp in van serviceclubs. De Rotaryclubs in Woerden financieren en organiseren deze DoofBlindenDag in Woerden en dragen op de dag zelf ook als hulpvaardige vrijwilligers graag hun steentje bij.

Beleef-tv voor Careyn Weddesteyn
Met een bedrag van 4.000 euro helpen de Rotaryclubs de Woerdense zorginstelling Careyn Weddesteyn bij de aanschaf van een Beleef-tv. De Beleef-tv is een soort digitale activiteitentafel, bedoeld om dementerenden te prikkelen tot actie, plezierig bezig te houden en contact te leggen tussen de patiënt en zijn bezoek. Weddesteyn heeft nog niet in alle paviljoens de beschikking over zo’n gebruiksvriendelijke tv en is blij met elke vorm van sponsoring bij de aanschaf van een nieuwe Beleef-tv.

Meer informatie over de Nederlandse Stichting voor Doofblinden

Meer informatie over Careyn Weddesteyn