Actueel

Nieuws | 25 juni 2017

De pre-pack op losse schroeven

Het Europese Hof van Justitie heeft in haar arrest van 22 juni 2017 geoordeeld dat bij een activatransactie in het kader van een zogenaamde pre-pack de rechten van werknemers bij overgang van onderneming onverminderd gelden. Dit houdt in dat de rechten (en verplichtingen) van de werknemer overgaan op de verkrijger.

Lees meer
Workshop | 4 juli 2017

ICT en privacy in het arbeidsrecht

Met de komst van het nieuwe werken heeft u als HR-manager ongetwijfeld te maken met nieuwe vraagstukken op het gebied van privacy. Welke gegevens mogen bijvoorbeeld worden geregistreerd en verwerkt? Wanneer mag je het e-mail- en internetgebruik van medewerkers controleren? Hoe voorkom je boetes omdat uw werknemers software hebben gedownload waarvoor uw organisatie geen licentie heeft aangeschaft? En, brengt u uw medewerkers al op de hoogte van controles en eventuele sanctiemaatregelen? Is er een rol voor de OR?

Meld u nu aan
Publicatie | 28 juni 2017

Wat is je vakantie(dag) waard?

De loonwaarde van een vakantiedag blijft de gemoederen in het arbeidsrecht bezighouden. Niet genoten vakantiedagen dienen bij het einde van de arbeidsovereenkomst door de werkgever aan de werknemer te worden vergoed. De vraag is welke loonbestanddelen aan een vakantiedag dienen te worden toegerekend.

Bekijk de publicatie

Welkom bij La Gro.

La Gro is een modern, gespecialiseerd advocatenkantoor, centraal gevestigd in het Groene Hart. Van daaruit werken wij voor relaties in het hele land. Wij koesteren onze lange historie, maar liever nog lopen wij voorop. Alles gericht op één doel: onze klanten ontzorgen.

Wilt u zelf La Gro ervaren? Bel, app of mail. Wij komen graag bij u langs.

Bel 0172 503 250

Onze advocaten zijn betrokken specialisten.

Bevlogen professionals, die liever uitblinken in hun specialisme dan dat ze overal een beetje verstand van hebben. Efficiënte probleemoplossers, die pas tevreden zijn met het resultaat als u dat ook bent. Géén solozeilers, maar mensen die graag en nauw samenwerken met anderen. Binnen een team met vakspecialisten. In focusteams met advocaten van andere disciplines. En natuurlijk: vooral met u.

Onze advocaten

Wij werken voor een grote, diverse groep klanten.

Vooral grotere ondernemingen en overheden kiezen steeds vaker voor ons. Waarom? Omdat wij alle juridische zorgen uit handen nemen en bovendien graag een actieve bijdrage leveren aan kennisontwikkeling bij onze klanten. Wij denken niet in juridische procedures, maar in oplossingen. Verwacht van ons geen complexe uiteenzettingen met een opsomming van moeilijkheden, maar begrijpelijke, compacte en direct toepasbare adviezen.

Wij geloven in herkenbaarheid en de menselijke maat.

Daarom heeft u bij La Gro uw eigen, vaste contactpersoon. Hij of zij kent u en uw branche, schakelt voor elk van uw vragen in overleg met u de juiste specialist in, houdt u actief op de hoogte van ontwikkelingen die voor u relevant zijn en signaleert kansen en mogelijkheden. Een aanpak die onze klanten waarderen.

Meer over onze specialismen

La Gro ontzorgt en is oplossingsgericht

Een procedure levert altijd een uitkomst, maar niet altijd een oplossing op. We zoeken daarom naar een oplossing met perspectief. Wij zijn laagdrempelig, bereikbaar en ondersteunen klanten met concrete adviezen waarbij we liever een positie innemen dan de klant alleen op mogelijkheden en moeilijkheden te wijzen. Juist omdat het moeilijk is zijn we er. Zodat u zich kunt richten op waar u goed in bent.

La Gro is nieuwsgierig en scherp

Wij willen weten wat er leeft in uw wereld, in uw branche, in uw bedrijf. Intern dagen we elkaar uit in multidisciplinaire teams. Dat levert de scherpte op die nodig is om een echte inhoudelijke bijdrage leveren.