Actueel

Nieuws | 21 april 2017

Min-max arbeidsovereenkomst vaak effectiever dan nulurencontract

Voor werkgevers klinkt een oproepcontract of een nulurencontract vaak het meest aantrekkelijk. De gedachte is: ik hoef de werknemer niets te betalen als ik geen werk heb en hem niet oproep. Maar de praktijk leert dat een min-max arbeidsovereenkomst vaak effectiever is en meer zekerheid voor behoud van echte flexibiliteit biedt.

Lees meer
Workshop

Verder met de Omgevingswet! - donderdag 8 of 15 juni 2017

In navolging op de workshop ‘De Omgevingswet komt!’ (2016) zullen Advies- en ontwerpbureau SRO en La Gro Advocaten tijdens de nieuwe vervolg actualiteitenworkshop ‘Verder met de Omgevingswet’ uitgebreid stilstaan bij de laatste ontwikkelingen, waaronder de ontwerp AMvB's.

Meld u nu aan
Publicatie | 12 april 2017

Werkgever aansprakelijk voor door personeel illegaal gedownloade versies

Het komt waarschijnlijk vaker voor dan gedacht: een werknemer die op zijn laptop of computer uit eigen beweging software installeert en gebruikt. Deze softwareprogramma’s, althans deze versies, die dus niet door de werkgever zijn voorgeschreven of geprogrammeerd, zijn vaak niet voorzien van een geldig licentiebestand. Er vindt dan feitelijk een inbreuk op het auteursrecht van de softwareleverancier plaats. En dat kan de werkgever duur komen te staan.

Bekijk de publicatie

Welkom bij La Gro.

La Gro is een modern, gespecialiseerd advocatenkantoor, centraal gevestigd in het Groene Hart. Van daaruit werken wij voor relaties in het hele land. Wij koesteren onze lange historie, maar liever nog lopen wij voorop. Alles gericht op één doel: onze klanten ontzorgen.

Wilt u zelf La Gro ervaren? Bel, app of mail. Wij komen graag bij u langs.

Bel 0172 503 250

Onze advocaten zijn betrokken specialisten.

Bevlogen professionals, die liever uitblinken in hun specialisme dan dat ze overal een beetje verstand van hebben. Efficiënte probleemoplossers, die pas tevreden zijn met het resultaat als u dat ook bent. Géén solozeilers, maar mensen die graag en nauw samenwerken met anderen. Binnen een team met vakspecialisten. In focusteams met advocaten van andere disciplines. En natuurlijk: vooral met u.

Onze advocaten

Wij werken voor een grote, diverse groep klanten.

Vooral grotere ondernemingen en overheden kiezen steeds vaker voor ons. Waarom? Omdat wij alle juridische zorgen uit handen nemen en bovendien graag een actieve bijdrage leveren aan kennisontwikkeling bij onze klanten. Wij denken niet in juridische procedures, maar in oplossingen. Verwacht van ons geen complexe uiteenzettingen met een opsomming van moeilijkheden, maar begrijpelijke, compacte en direct toepasbare adviezen.

Wij geloven in herkenbaarheid en de menselijke maat.

Daarom heeft u bij La Gro uw eigen, vaste contactpersoon. Hij of zij kent u en uw branche, schakelt voor elk van uw vragen in overleg met u de juiste specialist in, houdt u actief op de hoogte van ontwikkelingen die voor u relevant zijn en signaleert kansen en mogelijkheden. Een aanpak die onze klanten waarderen.

Meer over onze specialismen

La Gro ontzorgt en is oplossingsgericht

Een procedure levert altijd een uitkomst, maar niet altijd een oplossing op. We zoeken daarom naar een oplossing met perspectief. Wij zijn laagdrempelig, bereikbaar en ondersteunen klanten met concrete adviezen waarbij we liever een positie innemen dan de klant alleen op mogelijkheden en moeilijkheden te wijzen. Juist omdat het moeilijk is zijn we er. Zodat u zich kunt richten op waar u goed in bent.

La Gro is nieuwsgierig en scherp

Wij willen weten wat er leeft in uw wereld, in uw branche, in uw bedrijf. Intern dagen we elkaar uit in multidisciplinaire teams. Dat levert de scherpte op die nodig is om een echte inhoudelijke bijdrage leveren.